Rusko môže minimalizovať vplyv akýchkoľvek sankcií, tvrdí Medvedev

22.04.2014 Celý región

Moskva 22. apríla (TASR) - Rusko môže minimalizovať vplyv akýchkoľvek sankcií zo strany Západu pre krízu na Ukrajine.

Vyhlásil dnes v ruskom parlamente premiér Dmitrij Medvedev, ktorého cituje agentúra Reuters.

Medvedev tiež poslancom povedal, že Rusko bude trvať na "férovom" prístupe v otázke vývozu energií na zahraničné trhy, a ak to bude nevyhnutné, podnikne právne kroky, alebo sa bude snažiť o arbitrážne konanie na pôde Svetovej obchodnej organizácie (WTO).


Ruská vláda v prípade západných sankcií podporí domácich veľkovýrobcov

Ruská vláda je vzhľadom na možné uvalenie sankcií zo strany Západu pripravená poskytnúť potrebnú podporu domácim veľkovýrobcom, ktorí sú závislí od dodávok zo zahraničia, uviedol dnes premiér Dmitrij Medvedev.

"Domáci priemysel, ktorého niektoré odvetvia závisia od zahraničných dodávateľov, dostane od vlády nevyhnutnú pomoc. Určite to neznamená, že sa odvraciame od spolupráce so zahraničnými podnikmi vrátane tých zo západných krajín, na nepriateľské kroky však budeme pripravení," povedal Medvedev, citovaný agentúrou ITAR-TASS.

Moskva podľa predsedu vlády bude schopná minimalizovať následky možných sankcií, ktoré by Západ mohol uvaliť voči Rusku za jeho pripojenie ukrajinského polostrova Krym minulý mesiac.

"Som si istý, že dokážeme následky minimalizovať. Vláda je pripravená konať za nových podmienok, keď bude prioritou ochrana ekonomiky a občanov pred nepriateľskými opatreniami, ktoré môžu prísť ako výsledok podráždenia zo zahraničnopolitickej situácie," uviedol Medvedev počas svojho výročného prejavu v Štátnej dume.
 

Vyberte región